image

A Kinnarps tervezési feladatai

Az IUCN-projektet irányító csoport, beleértve az AGPS építészeit, meghívást kapott a Kinnarps svédországi gyárainak megtekintésére. A cél az volt, hogy mindenki meggyőződhessen arról, cégünk hozzáállása a fenntartható termeléshez megfelel az új épület szigorú környezetvédelmi feltételeinek.


A Kinnarps és az IUCN vezetősége szorosan, egy csapatként működött együtt a munkaállomás-elemzés, az alkalmazottak körében végzett online felmérés és a „tesztmunkaállomások” telepítésének kifejlesztésében és megvalósításában. Ennek célja a kölcsönös megértés létrejötte, a konfliktushelyzetek kikerülése volt azok között, akiket a költözés érint, és akik a régi épületben maradnak.

A munkatársak körében végzett felmérés és a munkaállomás-elemzés eredményeiből kiindulva nyilvánvalóvá váltak a hangsúlyozott odafigyelést igénylő szempontok. Ezek közé tartozott a tény, hogy a nyílt terű irodában gondot okozhat a zaj, és hogy a zárt iroda elhagyásával kevesebb lehetőség nyílik a bizalmasabb megbeszélésekre és telefonbeszélgetésekre.

Az is kiderült, hogy nem egy alkalmazottnak okoznak gondot az ismétlődő terhelések okozta sérülések (RSI) és különféle gerincproblémák, melyek vélhetőleg jelenlegi munkaállomásaik nem megfelelő kialakításából és a nem állítható munkahelyi ülőbútorukból fakadnak.

Az IUCN eredeti épületében három különböző mintaszobát rendeztek be a szóba jöhető lehetőségek szemléltetésére.

A mintaszobákat valódi munkaállomásokként tesztelték, majd a tesztelési időszak során egy másik felmérés készült annak megállapítására, hogy milyen székeket, íróasztalokat és tárolóegységeket választanának az IUCN dolgozói.

A tértervezés egy szüntelen folyamat volt, melynek során a csoport tagjai rendszeres videokonferenciákon tanácskoztak, hogy elkerüljék a sok nemzetközi találkozó miatti utazási szénlábnyomot.