AGSO

VISIE

Het gebouw werd in opdracht van het gemeentebestuur en het AGSO Knokke-Heist door Buro II & Archi+I ontworpen als uitbreiding van het bestaande bedrijventerrein ‘t Walletje. Het gebouw waarin het AGSO Knokke-Heist en het Waterbedrijf gehuisvest zijn, krijgt een voorbeeldfunctie en wordt het symbool en kloppend hart van het bedrijvenpark ‘t Walletje. Het complex is een voorbeeld wat betreft architecturale kwaliteit, functionaliteit, flexibiliteit, aanpasbaarheid, gebruiksvriendelijkheid, toegankelijkheid, comfort, ruimte- en materiaalgebruik, kortom: duurzaamheid. Het bedrijfsverzamelgebouw is bedoeld voor lokale bedrijvigheid en biedt tegelijk stapelruimte voor startende ondernemers. Het bedrijfsverzamelgebouw moet immers onderdak bieden aan een voortdurend veranderende samenstelling van jonge bedrijven.  Door gebruik te maken van een logische kolommenstructuur, vaste kernen voor circulatie en technieken, lichte akoestische wanden en een modulaire gevelopbouw, is een plan ontwikkeld dat blijvend kan mee evolueren met de gebruikers. Het bedrijvencentrum bestaat uit 5 identieke verdiepingen van elk 400 m² bruto. Op het gelijkvloers van het bedrijvencentrum is de mogelijkheid voorzien om vergaderzalen te huren met een capaciteit van 2 tot 50 personen. Deze vergaderzalen zijn uitgerust met de nieuwste technologieën onder meer smartbord, conferencecall en projector. De tweede en derde verdieping zijn bestemd voor verhuur van kantoren. De inrichting kan in samenspraak met de huurder bepaald worden. Er worden instapklare kantoren in een aangename, dynamische en bedrijfsvriendelijke omgeving aangeboden. De vierde en vijfde verdieping zijn te koop per oppervlakte van 139m² of 188m², waar men kan genieten van een adembenemend uitzicht. In ruimer perspectief vormt het bedrijventerrein een schakel aan de Natiënlaan, een belangrijke invalsweg van Knokke vanuit het hinterland, waarlangs verschillende functies zoals het station, het zorgencampus met het nieuwe ziekenhuis AZ Zeno in aanbouw en de tweede golf zich bevinden..

OPLOSSING

Op de eerste verdieping zit elke werknemer aan een hoogte-instelbaar bureau (Serie T) voorzien van een tussenwand (Rezon), kabelgoten en CPU-houders. Iedereen geniet van het zitcomfort van een ergonomische bureaustoel (type 6774) uitgerust met het Freefloat mechanisme en 3D- armleggers. De metalen rolluikasten met een verticale rolluik (type Q’bic lateral plus) voorzien een optimale opbergruimte in het open landschap. De directieburelen zijn voorzien van grotere werkbladen met een afwijkend HPL topblad (Egger naar keuze van de klant) en een zilvergrijs onderstel. Een lange mobiele ladenblok (type Sideboard) in dezelfde afwerking als het topblad van het bureel vormt een mooi geheel en zorgt voor gebruikersgemak voor de werknemer als  extra aflegruimte. Door deze configuratie krijgt de gebruiker het gevoel aan een hoekbureel te zitten. In de vergaderruimtes op de gelijkvloerse verdieping bevinden zich tonvormige vergadertafels op witte zuilvoet (type E-one op zuilvoet) voorzien van de nodige electrificatie voor stroom en data. In de polyvalente ruimte is gekozen voor een stapelstoel (type Curvy) met een kunststoffen zitting en rugleuning in afwisselende kleuren. Niet alleen fris qua uitstraling maar eveneens onderhoudsvriendelijk. Aansluitend is deze ruimte voorzien van flexibel hanteerbare plooitafels (type Lacrosse). Zowel de stoelen als de tafels kunnen gestapeld worden op een bijhorende transportwagen. Aangezien de polyvalente ruimte moduleerbare muren heeft om tot één geheel te gebruiken, samen met de cafetaria, hebben we gekozen om eenzelfde stijl van stoelen en tafels te gebruiken in beide ruimten. Een oplossing die er gekomen is in samenspraak met de klant en op maat van de gebruikers, rekening houdend met kernwoorden als ergonomisch aangenaam werken, zonder af te doen aan flexibiliteit, onderhoudsgemak en uitstraling.

Projectfeiten

  • Jaar: 2013
  • Project: kantoor met vergaderruimtes
  • Plaats: 8300 Knokke-Heist