Bebat

Achtergrond

De vzw Bebat (Fonds Ophaling Batterijen) werd in 1995 opgericht in het kader van de milieutakswet. De vzw heeft tot doel alle types gebruikte accu's en batterijen te verzamelen om ze opnieuw een nuttige toepassing te geven. Het team van Bebat bestaat uit 35 personen en ze zijn gehuisvest in een nieuw gebouw met twee bouwlagen in de industriezone van Tienen. Het nieuwe gebouw omvat 4 delen : de kantoren met sociale ruimten, de sorteerruimte, de stockage en het educatief centrum.

Lees ook artikel op Architectura.be

Foto's Griet Dekoninck

Objectief

Bebat is een no-nonsense bedrijf, actief in de milieusector, met een open bedrijfscultuur. De kantoorinrichting moest dit weerspiegelen.

Oplossing

Tijdloos strak meubilair (o.a. [T] serie werkplekken, Q'bic kasten, Plus [6] bureaustoelen, kleuren in lijn met de huisstijl (met hier en daar een groene toets) en milieuvriendelijke materialen (LamineTM) waren de troeven die Kinnarps uitspeelde om dit project binnen te halen. De meeste medewerkers hebben hun werkpost in een open landschap, in plaatsbesparende clusters van vier. Halfhoge wandjes tussen de individuele bureaus geven elke medewerker toch een eigen plek. Halfhoge kasten dienen dan weer als scheidingselement of afbakening van een doorgang. Rond het open landschap liggen kantoortjes met transparante wanden voor de diensthoofden. Voor de directeur is een apart kantoor voorzien dat ingericht is in dezelfde lijn als de aanpalende grote vergaderzaal : stijlvol en warm door de combinatie van notelaar en leer (Remus vergaderstoelen, Twinform Task vergadertafel).

Projectfeiten

Jaar:       2010

Klant:      Bebat

Locatie:  Tienen