Provincie West-Vlaanderen - Boeverbos

Achtergrond

Het bestuursgebouw van de provincie West-Vlaanderen dateert van eind de jaren 90. Sindsdien hebben technologische ontwikkelingen de manier van werken sterk beïnvloed: contacten worden vluchtiger en informatie wordt zeer snel uitgewisseld. Ruimte wordt schaarser en moet dan ook optimaal benut worden.

De werknemers hadden bovendien nood aan kleine, flexibele overlegruimtes, geïntegreerd in een groter geheel. Om tegemoet te komen aan deze noden besliste de Provincie om de inkomhal in een nieuw kleedje te steken.

Oplossing

Rechts van de balie werden drie eilandjes gevormd met Monolite High sofa’s. Ze kunnen gebruikt worden voor (in)formele overlegmomenten tussen collega’s of om bezoekers/klanten te ontvangen. Deze opstelling creëert een geborgen karakter, vooral door de geluidsabsorberende hoge wanden van het meubilair. De Monolite zitbanken werden gekozen in opvallende kleuren die de sobere inkomhal een aantrekkelijk karakter geven. “Samen met het nieuwe koffiemeubel en de drankautomaten is het the place to be”, aldus Bart Persyn, verantwoordelijke accomodatie bij de Provincie West-Vlaanderen. Tenslotte werd ook de wachtruimte voor het onthaal voorzien van kleine, individuele Monolite zetels

Projectfeiten

  • Klant: Provincie West-Vlaanderen
  • Jaar: 2014
  • Project: Provinciehuis Boeverbos
  • Contactpersoon: Bart Persyn