VAB

VAB is de grootste Vlaamse mobiliteitsclub, die voor zowat 400.000 particuliere leden zekerheid, bescherming en levenscomfort nastreeft, zowel thuis, onderweg als op reis. Als bedrijfsklanten worden meegeteld, verleent VAB pechservice aan 1,7 miljoen voertuigen in België. VAB is het meest bekend voor pechverhelping en reisbijstand, maar is actief in alle facetten van mobiliteit.

Visie
VAB dankt zijn succes aan de inzet en service van zijn medewerkers. Daarom wil VAB een bedrijf zijn waar het aangenaam is om te werken en waar respect voor het individu leidt tot tevreden werknemers. De laatste jaren is het bedrijf enorm gegroeid, en VAB besloot om een nieuwbouw op te trekken als uitbreiding aan de bestaande gebouwen. Daarbij was het een prioriteit om voor de medewerkers een prettige en flexibelere werkomgeving te creëren. Het personeel van de alarmcentrales had nood aan een creatievere werkruimte, net als de medewerkers op de klantenservice en de administratieafdeling.

Oplossing
Voor de bijstandsmedewerkers heeft VAB op de eerste verdieping gekozen voor elektrische zit-sta tafels van het type P-serie. Daar deze medewerkers geen vaste werkplek meer hebben en onregelmatige uren presteren, werd het flexibele aspect met dit gamma zeker ingevuld zonder in te boeten op comfort. Zij hebben voortaan de keuze om rechtopstaand te werken, wat bijdraagt tot een betere werkhouding voor de gebruikers en minder ziekteverzuim voor de werkgever.
Om die flexibiliteit te optimaliseren werden er geen ladeblokken aan de werkplek neergezet, maar heeft eenieder een persoonlijke en praktische locker.
Verschillende cosy corners – Scandinavia lounge sofa’s – werden geïntegreerd in het landschap voor korte informele gesprekken.
De cafetaria vormt de verbindingsruimte van het oude met het nieuwe gebouw en doet dienst als een aangename ruimte waar mensen samenkomen van verschillende
afdelingen om te lunchen of te vergaderen. Er staan handige stapelbare Onyx stoelen, opklapbare Lacrosse tafels en lounge sofa’s type Monolite met hoge rug om privacy te creëren.
Op de tweede verdieping werken de medewerkers op vaste werkplekken die naar ieders houding (correct ergonomische zithoogte) werden ingesteld.
In dit landschap werd eveneens menig opbergmeubilair geïnstalleerd.

Projectfeiten

  • Jaar: 2013/2014
  • Project: VAB - Nieuwbouw hoofdkantoor
  • Plaats: 2070 Zwijndrecht