Verstraete IML gaat voluit voor New Way of Working

Achtergrond

Verstraete IML is gespecialiseerd in de productie van IML-etiketten. Tijdens het spuitgietproces wordt het IML etiket één geheel met de verpakking.  Belangrijke toepassingen zijn onder meer ijs- en margarineverpakkingen, verfemmers, enzovoort. Dagelijks produceren ze meer dan 45 miljoen IML-etiketten.

Visie

Verstraete IML wilde vooral de productie in Maldegem uitbreiden en efficiënter gaan werken. Daarom werd een volledig nieuwe vleugel bijgebouwd waarin onder andere de productieactiviteiten werden uitgebreid. Verstraete werkte hiervoor samen met SVR Architects uit Antwerpen.

Oplossing

Voor de inrichting legde Verstraete IML de focus op ruimte en rust. Het management wilde geen hokjes maar een aantrekkelijk landschapskantoor, aangekleed met kwalitatief en ergonomisch meubilair. Het gebouw moest ook prestige uitstralen, zodat de werknemers elke dag met plezier aan de slag gaan.

Met verschillende tinten rood, blauw en beige koos men voor kleuren die aansluiten bij de huisstijl. Opvallend was ook de voorkeur voor ronde vormen in de soft seating: in de lounge kunnen de werknemers tot rust komen op een van de vele poefjes of genieten van de lunch aan de hoge +4M tafel met Plint krukken.

Ook in het open landschap ging Verstraete voor zachte materialen: de werknemers kunnen voor een snelle bespreking terecht in een T-Whisper cosy corner of kunnen zelfs gebruik maken van zitballen die het actief zitten stimuleren. Voor de werkplekken zelf was ergonomie ontzettend belangrijk: hoogte instelbare bureaus en hoge tafels wisselen elkaar af zodat werknemers zowel zittend als staand kunnen werken.

Verstraete koos samen met Kinnarps duidelijk voor de “New Way of Working”, waarbij de werknemers de meest geschikte werkplek voor hun takenpakket kunnen selecteren. De aantrekkelijke plannen en 3D’s brachten het nieuwe werken tot leven terwijl de persoonlijke begeleiding er voor zorgde dat het hele proces vlot verliep. Zowel werknemers als bezoekers zijn onder de indruk van het uiteindelijke resultaat, waarbij ergonomie en design worden gecombineerd.

Projectfeiten

  • Klant: Verstraete IML
  • Jaar: 2015
  • Project: Uitbreiding hoofdzetel in Maldegem
  • Contactpersoon: David Bert