Diageo

Visie

Diageo realiseerde in samenwerking met een gespecialiseerd studiebureau een grondige analyse van de ruimte. Deze wees Diageo de richting die ze zouden inslaan: “meegaan met de tijd”. In therorie wil dit zeggen “Het Nieuwe Werken” implementeren; in de praktijk komt dit neer op een overgang van boxoffices naar een open kantoorlandschap met verschillende kleine en grote meeting corners. Het “change management” dat hiermee gepaard gaat schrok het personeel in eerste instantie af. Dankzij een uitstekende begeleiding staan alle neuzen nog steeds in dezelfde richting en is iedereen heel tevreden over het eindresultaat. De conclusie luidt dan ook: een fris concept waarin men rekening houdt met voldoende individuele ruimte.

Oplossing

Het nieuwe concept zorgt ervoor dat de hoofdmerken terugkomen zowel in het interieur als het meubilair. Zo heeft elke vergaderruimte op het gelijksvloer een eigen thema. Kinnarps speelt hierop in door het meubilair af te stemmen op elk thema en kleurt het geheel met elegante bezoekersstoelen in oranje, limoengroen en blauw (stoel Cobra). De zithoek achter de receptie is uitgerust met een lage en middellage salontafel en 4 comfortabele bezoekersstoelen in Calypso rood (Centrum tafel/stoel Lounge). In de inkomhal daarnaast staat een imposante zitbank in Calypso rood met ingewerkte tijdschriftenhouder (zitbank Monolog). Op het gelijksvloer is er tevens een ruime polyvalente customerzaal met bar, ingericht met praktische plooitafels afgewerkt in laminaat (Foldex) en gemakkelijk stapel- en koppelbare bezoekersstoelen (stoel Cobra). Voor de degustatiesessies werden er hoge ronde tafels (tafel T-serie) voorzien.

De bovenverdieping is een open landschap met in de hoogte instelbare bureau’s (N-serie) in berken laminaat, elk voorzien van een rechtstaande opbergkast met uittrekbaar front (type apothekerskast). Voor elke medewerker is er een ergonomische bureaustoel (type 6122) uitgerust met een freefloat mechanisme met safeback en dynamische armleggers. De instelbare bureautafels en stoelen werden gekozen in functie van de gebruiker om een optimale ergonomie te garanderen.

Projectfeiten

  • Jaar: 2012
  • Project: 34 werkposten, 5 vergaderzalen en 1 ruime customerzaal
  • Plaats: 1731 Zellik